top of page
  • Forfatterens bildeSekretær.no

Myter om virtuelle assistenter

Selv om konseptet stadig får sterkere fotfeste i Norge, finnes det myter om virtuelle assistenter som vi ønsker å avlive med dette innlegget.


1.   Det er dyrt:

Virtuelle assistenter varierer i pris, men det tilhører sjeldenheten at en virtuell assistent koster mer enn en ansatt. For et år siden publiserte vi et regnestykke som viste nøyaktig hvor mye mer kostnadseffektiv en virtuell assistent er sammenlignet med en heltids- eller deltidsansatt. Regnestykket finner du her.

2.   Virtuell assistent = internasjonal outsourcing

Det finnes mange selskaper i utlandet som man kan sette bort oppgaver til, og mange tenker at virtuell assistent er synonymt med dette. Språk- og kommunikasjonsvansker og manglende forståelse om norsk forretningskultur er bare noen av utfordringene et slikt samarbeid kan føre med seg. I tillegg vil mange være bekymret for at både oppdrag, sensitiv informasjon og penger forsvinner ut i det store intet. Sekretær.no er en norskregistrert og MVA-registrert bedrift, med ekte personer som du kan kommunisere med før, under og etter oppdraget. 

Slå på tråden eller send oss en e-post, så tar vi en uforpliktende prat! 

3.   En virtuell assistent kan ikke nok om min bransje/fagfelt

Hvis du tenker på hvor mange år det tok deg å bli en ekspert i din bransje eller fagfelt, kan det være nærliggende å tro at en virtuell assistent ikke har god nok bransjeforståelse til å kunne hjelpe. Men det er viktig å huske at virtuelle assistenter ikke nødvendigvis skal fokusere på bedriftens kjerneoppgaver, men på de oppgavene som tar ditt fokus vekk fra arbeidet som krever din ekspertise. Dette vil typisk være oppgaver som går på tvers av alle bransjer. Og skulle det være nødvendig med en grunnleggende innføring, gjør Sekretær.no dette for egen regning. 

4. Virtuelle assistenter kan ikke kommunisere med våre kunder

Dette er feil. Vi har flere løpende oppdrag som innebærer kommunikasjon med kunder på vegne av oppdragsgiver.

I disse tilfellene bruker vi bedriftens e-post og opptrer utad som en representant av din bedrift. Det tegnes alltid en konfidensialitetsavtale i forkant av oppdraget, og det avtales spesifikk i hvilken grad vi skal kommunisere med kunder. 

(+47) 993 05 234

30 visninger0 kommentarer

Comments


Logo til Sekretær.no - Virtuell assistent
bottom of page