top of page
  • Forfatterens bildeSekretær.no

3 måter en virtuell assistent kan gjøre din bedrift «grønnere»!


LED-pærer, kontorrekvisita av resirkulerte materialer, fokus på gjenvinning og energieffektive maskiner føyer seg inn i en lang rekke tiltak mange bedrifter implementerer for å gjøre virksomhetene sine mer miljøvennlige. Det har vel kanskje aldri blitt satt større søkelys på miljøet enn akkurat nå, og det er bra! 

I 2019 var «Earth Overshoot Day» - altså den dagen vi brukte opp de biologiske ressursene som jorden kan fornye i løpet av året – 29. juli!

Vi snakker ofte om hvor fordelaktig det å engasjere en virtuell assistent kan være med tanke på kostnader og produktivitet, men i dag skal vi snakke litt om miljøgevinstene. Her er 3 måter en virtuell assistent kan gjøre din virksomhet mer miljøvennlig:

TRANSPORT

Bare i Akershus pendler over 80.000 mennesker til Oslo hver dag! 46.000 tar buss, tog, trikk og T-bane, mens 33.000 kjører bil. Det blir en del C02 i lengden. De fleste virtuelle assistenter derimot, har hjemmekontor. Det betyr at de verken tar bil, buss, tog eller annen form for transport. 1 poeng til miljøet :)

REDUSERT FORBRUK

Jo færre som er fysisk tilstede på kontoret ditt, desto lavere kan forbruk av strøm, plass og materialer bli i lengden. Og selv om en virtuell assistent bruker strøm, maskiner og materialer, er nok infrastrukturen noe enklere enn den som kreves i større kontorlokaler. Videre, gjør nok de fleste et poeng ut av å begrense sløsing, da de selv er ansvarlig for bedriftens økonomi.

DIGITAL HVERDAG

En virtuell assistent jobber i «det virtuelle rom» - det ligger jo i navnet. Dette er en yrkesgruppe som har omfavnet teknologi, og som derfor i stor grad jobber papirløst. En virtuell hverdag, og valg av digitale medier fremfor fysiske alternativer er både effektivt, økonomisk og miljøvennlig. 

Selv om bruk av virtuelle assistenter aldri vil anses som det meste banebrytende miljøtiltaket, er vi stolte av å kunne gjøre et aldri så lite bidrag. 

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!


(+47) 993 05 234

16 visninger0 kommentarer
Logo til Sekretær.no - Virtuell assistent
bottom of page